torsdag, november 15, 2007

En osjuk patient

Ja idag var det dags att bege sig upp till sjukhuset för att undersöka lite patienter i internal medicin! Vår lilla grupp på fyra pers följde vår läkare troget runt omkring på sjukhuset och lärde oss om undersökning av njurar och sköldkörtlar och massa intressant! Sen talade läkaren om för oss att vi skulle få dela upp oss två och två och få en halvtimme inne hos en patient där vi skulle undersöka patienten och ta historia etc och sedan försöka oss på en diagnos... Sagt och gjort, jag och C stegade in hos vår patient. Efter typ fem minuter stod det klart för oss att patienten inte hade några större problem utan bara var inne för en undersökning... Så resterande blev att göra en undersökning (allt var normalt kan man tänka sig) samt ta lite historik och höra om patienten hade några nuvarande problem(det hade han inte)... Sista tio minutrarna inne på rummet satt vi och småpratade méd patienten, C charmade patienten så mycket att han fick choklad!
När vi mötte den andra gruppen M och S så visade det sig att deras patient hade allvarligt mkt fel på sig och det hade vart en svår undersökning! Ett ideal fall hade ju varit någonstans i mitten av de båda patienterna men man kan inte få allt! Nu ska jag dricka lite kaffe för att få bort huvudvärken samt gå igenom lite EKG inför provet i eftermiddag!

1 kommentar:

Anonym sa...

du kan få ställa diagnos på mig - snuva, hes, fryser å vill ha varm choklad. um, det sista kanske beror på vädret å på att choklad är gott, men ändå =)