söndag, maj 13, 2007

Kompisröstning

ESC är över för detta året! Här hemma blev det en jättetrevlig kväll. Y kom över med lite Tehina och vi bjöd på klassisk svensk husmanskost och vin etc.
Vi hade hur kul som helst och råskrattade åt vissa bidrag (läs tex Frankrike) tyckte vissa bidrag var helt otroligt kul och definitivt skulle ha vunnit (läs Ukraina), men Serbien hade ändå en fin sång och det var bra jobbat att vinna för att ställa upp för första gången som individuellt land i ESC. Synd bara att man inte kunde förstå vad hon sjöng om för enligt den norska kommentatorn så hade den en väldigt fin text om fred etc.
Apropå norsk kommentator så har dom bytt ut Jostein Pedersen eller vad han nu hette! Det har varit så kul att lyssna på honom varje år för alla härliga kommentarer som han fäller, saknade honom faktiskt detta året!
Absolut bäst med ESC är dock (förutom att man får veta på nytt hur dåliga kunskaper man har i geografi) är att höra alla härliga länders namn läsas upp på franska och engelska hela tiden! Mitt absoluta favoritnamn i röstningssammanhang är Former Yugoslavian Republic of Macedonia or Ex-Republique yougoslave de Macédoine. Helt otroligt härligt namn på ett land!!!
Men kvällen kan ju bara sammanfattas med kompisröstning, nu har ju även skandinavien börjat följa trenden och det är ju konstigt eftersom vi telefon röstar....

1 kommentar:

Anonym sa...

hey, kläderna till frankrikes bidrag var faktiskt signerade Jean Paul Gaultier (om man får tro den svenska kommentatorn).