lördag, april 21, 2007

Budapest!

Ja det blev en tripp till Budapest trots allt! Vilken dag det blev dessutom! Solen sken och det var inte supervarmt utan helt lagom.
Fast när klockan ringde klockan 04.30 så var det ytterst nära att jag bara snoozade i klockan i fem timmar till... Huvudet och kroppen har väl varit i bättre form men vi kom oss iväg och åt frukost i restaurangvagnen som faktiskt hade väldigt god frukost.
När vi kom till Keleti Pu (någon som vet varför tåget helt plötsligt går dit och inte till Deli Pu?) så tog vi metron ut till Arkad! I Arkad så tog vi en kort sväng (läs mycket lång stund om du råkar vara kille) inne på H&M! Det var så härligt att komma in i en vettig butik igen! Anledningen till att vi åkte till Arkad där när vi faktiskt har en liten miniversion av Arkad här i Pécs är för att det råkar ligga väldigt mycket granne med affären med stora bokstäver på husväggen och som är Gul och Blå. Har Ni fortfarande inte gissat vilken jag pratar om? Sista ledtråden är Bokhyllan Billy.
Meningen var att vi skulle äta frukost där och kolla runt lite men när vi var färdiga med den korta svängen på Hm och flera andra kortare svängar i diverse andra affärer så var vi inte hungriga eller sugna på att gå runt inne på Ikea så den idén ströks från listan.
Istället åkte vi till stop nummer två. Gellert Spa och Termalbad.


Det var en jätttefin byggnad och väldigt trevliga anställda (-damen i biljettluckan) det enda som man kan klaga på att vissa grejer var lite väl ungersk standard på (läs duscharna). Men det var sååå skönt att bara sitta och koppla av i 42,38 och 36 gradiga pooler inom och utomhus samt simma i 26 gradigt vatten, ta steambastu etc etc!
Efter det så åkte vi till Wasabi som är en sushirestaurang (Jippie Sushi is the love of my life) Där vi åt 4 sorters sallader, sushi naturlisch, 4 varmrätter och 4 efterrätter. Sen var det så fiffigt att du fick hur mycket du ville av allting så det var ät-så-mycket-du-orkar. Det var väldigt kul att prova på mer grejer av det japanska köket men jag åt mig tyvärr mätt på stora lass med sushi så när varmrätterna kom så var det svårt att trycka ner mer. Efterrätter har man alltid plats för, så det gör inget.
Resultat? En mage som står i fyra hörn och en trevlig stol på tåget hem att bara vila av sig maten i...
En sån härlig dag!

Inga kommentarer: